НОВО ЧИШЋЕЊЕ ШУМИЦЕ ЛЕДЕНЕ СТЕНЕ
18.11.2011

Чишћења “мале шуме”, која се простире по ободу Спомен парка “Бубањ”, између основе школе „Бубањски хероји“ и Специјалне школе „Бубањ“ у Градској општини Палилула, биће одржано у суботу, 19. новембра са почетком у 10 сати. Циљ ове акције је да се “шумица” очистии од нових депонија и набацаних аутомобилских гума на потезу изнад угла улица Жртава фашизма и Никодија Стојановића - Татка и да се у скорије време уреди као рекреативни парк- каже Светлана Петровић, председница Удужења Пулс.

Акција „Сачувајмо шумицу – плућна крила Ледене стене“ организује се поводом 17. новембра, Светског дана еколошког покрета и глобалне светскер кампање Clean up the World. Ова активност је постала позната захваљујући великој упорности грађана-волонтера насеља Ледене стене да запуштени део шуме преуреде у паркић. Orhganizatorima akcije, члановима удружења „ПУЛС-Плућа Ледене стене и члановима удружења месне канцеларије Ледена стена у чишћењу ће помоћи ЈКП „Медијана“ обезбеђивањем врећа и одвозом смећа као и фирма „Eko-recicling“ која ће преузети сакупљене аутомобилске гуме. Градска општина Палилула и организације цивилног друштва са медијском ЕКОПОЛИС мрежом и овог пута помоћиће остваривању циљева акције.

Сви грађани добро воље заинтересовани да помогну ову активност могу се прикључити чишћења и уређењу шумице на Леденој стени у времену од 10 до 13 сати. (ИНФО ЕКОполис мрежа)